شلتر بهزیستی، پناهگاه معتادین بی خانمان  در سرما

مدیرکل بهزیستی استان زنجان با بیان اینکه مرکز سرپناه شبانه (شلتر) بهزیستی، پناهگاه معتادین بی خانمان در سرما است، اظهار داشت: با توجه به برودت هوا شرایط لازم برای اسکان معتادین بی خانمان در مرکز سرپناه شبانه معتادین (شلتر) زنجان فراهم است و از شهروندان درخواست داریم در صورت مشاهده معتادان بی خانمان نسبت به معرفی آنان به این مرکز اقدام نمایند.

به گزارش روابط عمومی بهزیستی استان زنجان محمد محمدی با بیان اینکه در نه ماهه سال جاری به ۴۷۱ نفر از معتادین خدمات مرکز سرپناه شبانه (شلتر) ارائه شده است، افزود: ساعات پذیرش معتادین بی خانمان و کارتن خواب در مرکز سرپناه شلتر، از ساعت ۴ بعد از ظهر تا ساعت ۱۰ صبح روز بعد افزایش یافته است.

وی اضافه کرد: مصرف کنندگان بی خانمان مواد می توانند درساعت تعیین شده به مرکز شلتر یا همان مرکز سرپناه شبانه‌ مراجعه نموده و از خدمات اسکان شبانه، خدمات کاهش آسیب، امکان استحمام، برنامه های آموزشی، انجام تست اچ آی وی، غربالگری از نظر کووید ۱۹ و دو وعده غذای گرم (شام و صبحانه) استفاده نمایند.

این مقام مسئول بیان کرد: همچنین ۲ تیم امدادرسان سیار مستقل متشکل از دو نفر که اغلب از  افراد گروه همتا (افراد بهبود یافته) هستند، با مراجعه روزانه به پاتوق های شناسایی شده و محل تجمع مصرف‌کنندگان خیابانی، در نه ماهه سال جاری به ۳۷۳ نفر از معتادین مقیم پاتوق ها  که انگیزه ای جهت ترک ندارند خدمات کاهش آسیب شامل: آموزش، توزیع اقلام کاهش آسیب مانند سوزن و سرنگ، کاندوم و اقلام پیشگیری از کرونا، ارائه تغذیه، ارجاع به مراکز کاهش آسیب گذری -شلتر، انجام تست اج آی وی ارائه داده اند.

همچنین این مقام مسئول اظهار داشت؛ با اختصاص یک دستگاه موبایل ون مناسب سازی شده (مرکز سیار) از صندوق منابع پروژه جهانی پیشگیری از ایدز  و شروع فعالیت از ۲۰ شهریور سالجاری، تعداد ۱۱۰ نفر از معتادین مقیم در پاتوق های شناسایی شده جدید تحت پوشش خدمات سیار کاهش آسیب  و پیشگیری از اچ‌آی وی قرار گرفته اند.

وی تصریح کرد: در راستای پیشگیری از عوارض و تبعات ناشی از اعتیاد در مواردی که فرد معتاد علاقه یا انگیزه ای برای ترک اعتیاد ندارد و یا هنوز موفق به ترک اعتیاد نشده است خدمات کاهش آسیب استان  از طریق  ۱ مرکز گذری، سرپناه شبانه و ۲ تیم سیار مستقل و ۱ مرکز سیار کاهش آسیب (موبایل سنتر) در دسترس است و مراجعین می توانند با مراجعه به این مکان از خدمات کاهش آسیب به صورت شبانه روزی استفاده نمایند.

مدیرکل بهزیستی یادآور شد: استفاده از ظرفیت خیرین برای کمک به معتادان می تواند پیشبرد امور در این حوزه را تسریع بخشد که نیاز است به صورت ویژه به این مهم توجه شود.

وی تاکید کرد: هزینه ها و اقدامات حمایتی و توانمندسازی در مرحله پس از درمان معتادان و بازگشت آنان به اجتماع کم اهمیت تر از ساماندهی و درمان معتادان نیست و چنانچه نهادهای متولی، خیرین و سازمان های مردم نهاد در این زمینه یاری کنند شاهد تکرار دور باطل چرخه ساماندهی و درمان معتادان نخواهیم بود.

گفتنی است مرکز سرپناه معتادین در  شهریور ماه سال ۹۷  جهت اسکان موقت شبانه افراد با اختلال مصرف مواد مخدر با هدف کاهش آسیب در این افراد، واقع در کمربندی جنوبی خیام، جنب پل سیدالشهدا  افتتاح شده است.

کد خبر 51228

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد